deutsch portugues ukrajinski

Mješoviti zbor “Chorus Carolostadien" osnovan je 13. 11. 1998. Djelatnost Zbora je zasnovana na njegovanju zborske glazbe i izvoðenju umjetnički vrijednih djela europskih, a posebno hrvatskih skladatelja. 

Cilj zbora je podizanje glazbene kulture i prenošenje kulturnih tradicija na mlaðe generacije, posebice tradiciju zborskog pjevanja. Uz brojna gostovanja u Hrvatskoj i inozemstvu Zbor je na meðunarodnom natjecanju u Italiji (Azzano Decimo) 2002. osvojio zlatnu medalju i "Grand prix" natjecanja, u Olmoucu (Češka) srebrnu medalju 2003., a 2004. zlatnu medalju na Internacionalnom natjecanju pjevaČkih zborova u Veroni, u Pragu 2005. te Bratislavi 2007. godine srebrne medalje. 
"Chorus Carolostadien“ već devet godina za redom uspješno predstavlja Karlovačku županiju na susretima zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Repertoar Zbora obuhvaća sakralna i svjetovna djela od renesanse do 21. stoljeća. Za promicanje glazbene kulture na području grada Karlovca, Republike Hrvatske i u inozemstvu, Zbor je dobio najveæe priznanje povodom Dana grada Karlovca - plaketu i novčanu nagradu. "Chorus Carolostadien“ je na Svjetskim zborskim igrama u Grazu (Olimpijada zborova) 2008.g. osvojio zlatnu medalju u konkurenciji folklorne glazbe te srebrnu plaketu u kategoriji komornih zborova.

U 2011. zbor se može pohvaliti srebrnom plaketom na 1. festivalu vokalne tradicijske glazbe održanom u Zagrebu.

Zbor   vodi Alan Kljaic.